Bowen technika

Thomas A. Bowen (1916-1982) egy kivételes képességgel rendelkező ausztrál terapeuta a módszer megalkotója. Formális tanulmányok nélkül autodidaktaként képezte magát. Az általa kitalált módszert, amit ma Bowen Technika néven ismerjük, az 1950-es évektől kezdte alkalmazni és haláláig fejlesztette.

Más manuális módszerekhez képest a Bowen-technika nem alkalmaz erőszakos manipulációkat. A bowen nem masszázs, és nem is a hagyományos értelemben vett természetgyógyászat.

Egy egyedülálló, független kezelési rendszer, mely a 70-es évektől az ausztrál egészségügyi rendszer része.

Bowen technika lényege

A bowen technikával a kezelési felületeken (pontokon és fogásokon) keresztül támogatjuk a szervezetet az öngyógyító folyamatokban, melyek a saját szervezeti korlátaiknak megfelelően zajlanak.

A kezelés a test meghatározott pontjain történő precízen elvégzett izom és kötőszöveti manipulációkból áll.

A kezelési pontok ellazuláshoz,kioldódáshoz  és regenerálódáshoz vezetnek.

A fogások ingerületeket küldenek az agyhoz, melyből öngyógyító integrációk válasza figyelhető a test felé.

A bowen kezelés nagyon komoly hatást gyakorol: a keringési-, nyirok-, izom-, kötőszöveti-, ideg- és hormonrendszerre.

A kezelés hatására felerősödnek majd elcsendesülnek és megszünnek a tünetek.

A szervezet maga dönti el milyen ütemben és sorrendben oldja meg a testi és lelki problémákat, hiszen a bowen kezelés testi és mentális síkon is hat.

A kezelés hatására megváltoznak a hibás rezgési frekvenciák.

A terapeuta nem erőlteti akaratát a páciensre.

A bowen kezelés személy és probléma által egyénileg eltérő,tehát személyreszabott.

A kevesebb több elven működik.

Sérülések hatékony kezelése profi sportolók számára a Bowen technika segítségével

Az aktív és versenyszerű tevékenységként sportolók számára különösen fontos szempont, hogy a különböző mozgásformák során szerzett enyhébb, valamint súlyosabb sérüléseiket képesek legyenek egy hatékony és hosszú távon is eredményes módszer segítségével orvosolni, melynek köszönhetően folyatathatják karrierjüket és akadálymentesen érhetik el kitűzött eredményeiket.

 A számos modern és sok éves múltra visszatekintő gyógymód változatos lehetőséget biztosít a profi sportolók számára, melyek közül igen népszerű a Bowen technika. A Bowen technika széles körben sikeresen alkalmazott gyógymódot jelent a sportsérülésekkel szemben. A módszer óriási előnye, hogy minden korosztály esetében mellékhatásoktól mentesen és garantáltan eredményesen végezhető, hiszen elsősorban a szervezet öngyógyító képességét stimulálja, továbbá jótékony hatást gyakorol a keringési rendszerre, a méregtelenítő folyamatokra, izom- és kötőszöveti problémák esetében.

Sportsérülések és egyéb egészségügyi problémák megbízható, mellékhatásoktól mentes és eredményes kezelése érdekében válassza a Bowen technikát, melyről bővebb tájékoztatásért tekintse meg weboldalunkat, valamint keressen bizalommal elérhetőségeinken!

Mikor javallott a Bowen masszázs?

A Bowen masszázs kiválóan alkalmazható segéd terápiaként és teljes terápiaként is. Pszichoszomatikus problémák és fizikai problémák kezelésében egyaránt hatásos.

 

 

 De kiknek is ajánlott a Bowen masszázs?

  • Várandósoknak: alvászavar esetén, kimerültség, relaxáció, hát és a derék fájdalmakra, migrénre, ödémák kezelésére, és ha nem tud befordulni a baba.
  • Kismamáknak szülés után: mellgyulladásra, inkontinenciára, császármetszés hegeire és menstruációs problémák esetén.
  • Újszülött csecsemőknél: alvászavarra, idegességre, ekcémára és a szájpadlás egyes deformációira is.
  • Kisgyermekeknél: megfázásra, influenzára, dadogásra, hallási rendellenességekre, ekcémára, hasmenésre, mozgásszervi problémákra, és tanulási nehézségek esetén.
  • Felnőtteknél: ízületi problémákra, fejfájásra, migrénre, asztmára. Alvászavar, veseprobléma, emésztési probléma, krónikus fáradtság, termékenységi problémák és levertség esetén is hatásos.

A Bowen technika hatása kézzel fogható, támogatja a szervezet öngyógyító folyamatait, erősíti a regenerációs folyamatokat. Bármilyen kérdése felmerül Bowen technikával kapcsolatban, keressen bátran!

Lépjen a gyógyulás útjára! Ismerje meg a Bowen technikát!

A Bowen technika egy rendkívül népszerű gyógykezelés, mégis érdemes néhány szóban pontosan meghatározni, hogy milyen jótékony hatásokkal rendelkezik.

Egy olyan kezelésről van szó, amely elősegíti a test gyógyulását. Alkalmazásával könnyedén megszüntethetőek az izmainkban felgyülemlő feszültségek, illetve helyreállíthatóak az ideális nyirokkeringési funkciók.

A kezelés során a betegnek kényelmes, ellazult, fekvő állapotban kell elhelyezkednie, hogy a terapeuta a meghatározott pontokon különféle speciális fogásokkal helyrehozza a meglévő testi problémákat.

A Bowen technika kiváló szolgálatot nyújt a súlyos betegek számára, továbbá hasznos segítség lehet a mozgáskorlátozottaknak, valamint olyan betegek gyógyulását segíti elő, akik idegrendszeri és pszichoszomatikus problémákkal küzdenek.

A technika ajánlható betegek és nem beteg számára egyaránt, így olyanoknak is érdemes igénybe venni, akik nem rendelkeznek testi panaszokkal, hanem egészségüket szeretnék megőrizni.

Forduljon hozzánk bizalommal, és válassza Ön is a Bowen technika jótékony hatását!

Fizikai és szellemi felfrissülés: Bowen-technika

A különböző masszázsok mind rendelkeznek pozitív élettani hatásokkal, ám a Bowen-technika ennél többet rejt magában!

Nem kifejezett masszázs, hanem egy, a kötőszövetek manipulálásán alapuló kezelés, melyet Ausztráliában sikeresen alkalmaznak az egészségügyben, különböző rehabilitációs kezelések során. Alapvetően a Bowen-technika a különböző izmokra, inakra, szalagokra, idegekre illetve az ezekhez kapcsolódó kötőszövetekre hat. Ezeken keresztül fejti ki áldásos hatását az egész testben, mely során helyreállítja a szervezet adott területre koncentrált öngyógyító készségét. A Bowen-technika így egyszerre hat a fizikai és szellemi valónkra. Továbbá segít a káros anyagok kiürülésében és a különböző anyagcsere, illetve vérkeringési folyamatok helyreállításában. Ezt a módszert bárki alkalmazhatja, a gyógyulás mindenki számára elérhető!

Ha szeretné Ön is élvezni a Bowen-technika adta lehetőségeket, forduljon hozzám bizalommal! Garantálhatom Önnek, hogy nem fog csalódni a kezelésben, és teljes mértékben elégedett lesz! Ne feledje, szolgáltatásaimat már Győrben is igénybe veheti!

Kattintson ide a szöveg hozzáadásához!

Gyengédséggel az egészség szolgálatában

A mindennapi stressz jobban kikezdte az egészségét, mint azt gondolta volna? Esetleg egy gyógyulni nem akaró sérülés áll komfortérzete útjában? Ez esetben ismerje meg a Bowen technikát!

A Bowen technika nagyszerű lehetőség, amely a gyengédség erejével fejti ki jótékony hatását. A kezelés során testünk adott pontjain végeznek el különféle fogásokat, enyhén stimulálva az izmokat és a kötőszöveteket, elősegítve mind a testi, mind a lelki problémák megszüntetését. A testi- és lelki gondok együttes kezelése azért hangsúlyos, mivel gyakran a két tényező együttesen gátolja a gyógyulást.

A Bowen technika alapját képző ingerek az agyban választ kapnak, és a kezelt pontokon (ezeket hívhatjuk fasciáknak is) a letapadások, feszültségek, keményedések feloldódnak. A módszernek köszönhetően tehát a kötőszövetek is helyreállnak, a méreganyagok pedig kikerülnek a szervezetből.

Ha Ön is szeretne tenni egy lépést testi és lelki egészsége érdekében, bátran keressen fel, várom vendégeimet már Győrben is!

Küzdelem a meddőség ellen

Nagyon sok párnak, akik szeretnének kisbabát, sajnos akár évekig is várniuk kell, mert valamilyen okból kifolyólag nem sikerül. Ilyenkor rengeteg vizsgálat, gyógyszeres, hormonális kezelés áll rendelkezésre, azonban sajnos sok esetben ezek is csődöt mondanak. Ilyenkor érdemes a Bowen technikához és a craniosacralis terápiához fordulni.

A meddőség sajnos lelkileg is tönkreteszi a párt, a sok küzdelem és stressz sokszor a kapcsolat, vagy házasság végéhez vezet. A Bowen terápia egy olyan hormonális segítség a meddőség kezelésre, amely már 32 kisbaba világra hozását tette lehetővé. A Bowen technika egyik titka, hogy teljes mértékben személyre szabott, nem egy mindenkinél egyforma, előre meghatározott folyamat, szemben a legtöbb meddőség elleni kezeléssel.

Bowen technikával Agárd mellett már Győrben is, jól megközelíthető helyszínen állunk rendelkezésére!

Ha meddőséggel küzd, válassza a hatékony Bowen technikát, amely már számos esetben bizonyított! A részletekért és bővebb tájékoztatásért bátran vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink bármelyikén!

 

© 2010 minden jog fenntartva